Om oss
Vi jobbar med förändring och utveckling för att omställa till ett mer hållbart liv. Förutom att förändra den infrastruktur och de modeller vi levt med så handlar det även om att förändra våra vanor och beteenden så de stämmer bättre överens med de resurser som finns att använda. För om vi tänker efter så är ju faktiskt ALLT på jorden ändligt. Vissa saker betydligt snabbare än andra.

OIKOSLab Future Solution är på olika sätt involverade inom områden som handlar om hållbarhet. Vilket i praktiken innebär: innovation, boende utveckling, förändring, beteenden, villkor, vatten, växtnäring, avlopp, boende, stadsplanering, strategier, energi, finansiering, ekonomi, skatter…
För hållbarhet är komplext och hållbarhetsfrågorna följer inga uppritade intresseområden.
Vi har intressanta förslag, som inte bygger på tidigare modeller, och som kan ha potentialen att utmana en svårföränderlig byggmarknad.

Vi vill bidra till att fler förstår de relevanta frågorna och sammanhangen, framförallt genom att bidra till att fler (framförallt barn och journalister) lär sig ämnet. Idag kan korkade utspel från beslutsfattare klara sig, därför att de intervjuande journalisterna kan området lika dåligt som beslutsfattaren.
Vi vill finnas med som inspiratörer, processdrivare, kunskapsspridare, leverantörer, utvecklare, vi finns med därför att någon behöver göra en verklig skillnad.

Vi finns med med när du vill göra "det" hållbart.


Vi vill att fler inser de utmaningar vi står inför och att de nödvändiga förändringarna kommer möta på motstånd. Motstånd därför att det finns dom som är emot förändring i största allmänhet och dom som tror att de kommer att förlora på förändringen. Motstånd som behöver brytas ner genom att visa konkreta lösningar och beskriva ett sammanhang som inte handlar om politik eller locka dina röster - utan om att kunna bo och leva på ett sätt som naturen klarar av.